چگونه بر مشکلات خود غلبه کنیم؟

  • ۱۲۷ بازدید
چگونه بر مشکلات خود غلبه کنیم؟

بی دلیل کش نمیدهم و سر اصل مطلب می روم. موارد را تیتروار، یکی یکی یادآوری میکنم.

این موارد را هم شما و هم من باهم رعایت می کنیم تا بتوانیم مشکلات را یکی یکی از پیش پای خود برداریم. آینده روشن است اگر به توسعه فردی خود اهمیت دهیم.

برخورد با مشکلات به بهترین شکل ممکن

  • به خودتان بگویید که می توانید از پس آن برآیید.
  • بدانید قدرت در دستان شماست. همه قدرت خود شما هستی.
  • از کاه کوه نسازید. بیش از 70 درصد مشکلات، مشکلات کوچک یا خیلی کوچک هستند.
  • از احتمالات قافل نشوید. چه کسی می گوید شانس اهمیت ندارد. ولی من می گویم بدشانسی وجود ندارد. احتمال برنده شدن ما نمی تواند منفی باشد. پس قطعا تلاش کردن ما نتیجه می دهد.
  • متعهد به خود باشید. دارایی شما خودتان هستید. پس قدرش را بدانید.
  • صحبت کنید. گوش بدهید . صحبت کنید. گوش بدهید. چه با دوستان و نزدیکان مفید خود و چه با درون خود. شاید مهمترین هم صحبت شما درون شما باشد.
  • بیاندیشید؛ بیاندیشید؛ بیاندیشید و بازهم بایندیشید. تنها اندیشه است که راه را باز می کند.
  • منتظر چه هستید؟ معجزه خود شمایید. این که از بین میلیاردها اسپرم شما شانس ظهور پیدا کردید به نظرتان معجزه نیست؟ اینکه از بین میلیاردها مرده شما هنوز زنده اید معجزه نیست؟ اینکه در عصر طلایی ارتباطات زیست می کنید معجزه نیست؟ معجزه خود شمایید. منتظر کسی یا چیزی نباشید.
  • خودانگیخته باشید. وقتی ناراحتید یا افسرده اید به خودتان استراحت دهید. سپس برخیزید و ادامه دهید. انگیزه تنها و تنها در خود شماست. اینکه می خواهید برایش تلاش می کنید و اکنون که هنوز نفس می کشید برای شما به اندازه انگیزه داشتن کافی است. دوباره میگویم: خود انگیخته باشید.

روانشناسی حل مشکلات

تحول در درون شماست.

تصمیم آخر را من نمیگیرم، این شمایید که میگیرید. در اکثر موارد، واقعا مشکلی وجود ندارد. این عدم اتخاذ تصمیم است که مشکل است. برای اتخاذ تصمیم درست تنها راه افزایش آگاهی، دانایی و سواد است.

دوباره تاکید می کنم آنچه شما را نجات می دهد، کار روی توسعه فردی تان است.

انتظار از حماقت مایه می گیرد.

آگاه باشید با گذشت زمان مشکلات بزرگترو عموما جدی تر می شوند. قدم پیش گذارید، تصمیم بگیرید و معجزه را خلق کنید.

روانشناسی حل مشکلات

روانشناسی حل مشکلات

چگونه مشکلات را مدیریت کنیم

مشکل چیست؟ راه حل کدام است؟

در ریاضیات و دنیای ریاضی، که دقیقا ما در آن زندگی می کنیم، رشته ای در مقطع دکتری و پست دکتری وجود دارد به نام: حل مساله. جالب است نه؟ همه جا حل مساله یا همان حل مشکل پیش روی ماست. از خودم و شما می پرسم: چرا باید از مشکل ترسید؟ وقتی همیشه بوده، همیشه هست و برای آن رشته ی تخصصی وجود دارد. پس راه حل تخصصی هم خواهد داشت. تنها و تنها مهم دانش، آگاهی و سواد است.

در رشته ی دانشگاهی حل مساله، به ما آموزش می دهند هر مساله را تکه تکه کرده و به کوچکترین اجزا آن تقسیم کنید. آنگاه برای هر کوچکترین تکه مشکل راه حلی بیابید.

کمک خواستن کار مفیدی است. اولا می دانید چه کسی در اردوگاه شماست. دوم اینکه می فهمید بیش از آنکه فکر می کنید، دیگران هوای شما را خواهند داشت. البته اینجا دشمنان خود را هم خواهید شناخت و خود این موضوع برای شما بسیار مفید است.

شکست می خورید چون خود را آماده شکست کرده اید!

دست کم اگر خود را آماده پیروزی نمی کنید آماده شکست هم نباشید. من ترجیح می دهم، وقتی به دنیا آمدم برای خود تابوت نخرم. این که گروهی آماده مصیبت هستند، مصیبت را خلق می کنند. اگر خود را آماده خوشبختی نمی کنید، دست کم برای عذاداری لباس سیاه نخرید. مشکلات برای همه کم و بیش وجود دارد. اگر نداشت رشته ی دانشگاهی آن هم در حوزه ریاضیات که بسیار جدی و قاطعانه است، هم وجود نداشت. این که فکر کنید در کل کیهان تنها شما هستید که مشکل دارید خود به خود انگیزه شما را از بین می برد. دقت کنید مشکلات برای همه وجود دارد چه بزرگ و چه کوچک.

اگر مشتاق بمانید و آنها را به فرصت بدل کنید، برنده خواهید شد. یادتان باشد هیچ دیواری وجود ندارد جز آنکه خود شما آن را ساخته اید. همه قفل ها کلید دارند. اگر عاقل و ورزیده و آرام باشید. اول دلیلی برای دیوار بوده است. دیوار ساخته شده است. حالا شما یا به آن نیاز دارید یا ندارید. اگر نیاز ندارید به قول شاعر بگویید: بسم اله اگر حریم مایی!

آرامش مهم است. با استرس و خودخوری بیش از حد کاری پیش نمی رود. گاهی وقت ها نیاز است یک قدم عقب بنشینید (عقب نشینی استراتژیک). نفسی تازه کنید و دوباره ادامه دهید. این راه همیشه در نظر بگیرید من هم استرس دارم، آنها هم استرس دارند. مهم آن است که استرس ما را از پا در نیاورد. و مهم تر آن است که بتوان توازنی میان استرس و آرامش برقرا کنیم.

انسان عاقل در برابر مشکلات زندگی چگونه باید رفتار کند

گفتم از کاه کوه نسازیم.

فراموش نکنید که اقرارآمیز به مشکلات نگاه کردن دردی دوا نمی کند. فقط شما را می ترساند. نمیگویم مشکلات تان را دست کم بگیرید ولی لطفا از مشکلات تان مجسمه ابوالهول هم نسازید. تنها مرگ است که چاره ندارد. در بقیه موارد می توان راه پیدا کرد. این را در نظر بگیرید که پیوسته حق با شماست. چه فکر کنید مشکل را می توانید حل کنید و چه فکر کنید که اوضاع وخیم تر می شود، بازهم حق با شماست.

احساس خشم، نفرت، تهدید، افسوس یا خطر فقط اوضاع را وخیم تر می کند. نمی گویم خطرات را در نظر نگیرید یا خود را آماده نگه ندارید یا اینکه مراقب نباشید. اتفاقا می گویم به آگاهی و توسعه فردی خود اهمیت داده و به آن بپردازید ولی احساساتی که گفتم  مثل این است که شما تابوت بخرید یا سنگ قبر سفارش دهید. خشم، نفرت، افسوس و بقیه حالات انسانی باید در شما زودگذر باشند. این احساسات اگر بیایند و در شما جا خشک کنند، قطعا شما را نابود خواهند کرد. لطفا برای این احساسات وحشتناک دعوت نامه نفرستید. اگر هم فرستادید، لطفا با آنان نه قهوه بخورید و نه قرار شام بگذارید. بلکه در را باز کنید و این احساسات به بیرون بدرقه کنید.

برای مقابله با مشکلات و دشواری ها چگونه عمل کنیم؟

 می پرسید چگونه؟

به پارک سر کوچه بروید. چهل دقیقه راه بروید. حمام آب سرد بگیرید (نه در چله زمستان!). توصیه می کنم انیمیشن یا به قول خودم کارتون ببینید. حتما یک وعده غذایی خوب بخورید. یک بسته پاستیل و یک بسته چیپس و ماست موسیر هم فراموش نشود! اگر دوستی دارید یک سر به کوه رفتن با وی یا لااقل 40 دقیقه ولگردی کردن در جایی که خلوت باشد فکر می کنم آرامش خوبی می دهد.

من هیچ چیزی را دست کم نمیگیرم. من مشکلاتم را دست کم نمیگیرم. بله! دست کم نمیگیرم. ولی توانایی خودم را هم دست کم نمیگیرم. اینکه هنوز نفس میکشم را دست کم نمیگیرم. اینکه سواد خواندن و نوشتن دارم را دست کم نمیگیرم. اینکه می دانم نباید خودم را دست کم بگیرم، را هم دست کم نمیگیرم. من می توانم روی توسعه فردی خودم کار کنم. پس خودم را دست کم نمگیرم و مشکلات را حل می کنم.

 

نویسنده: مهندس ارشد فرشید خیرآبادی